Schița subiectului

 • Ce este Moodle?

  Moodle este o platformă de învățare (e-Learning) dezvoltată pentru a ajuta formatorii să creeze cursuri online care să fie focusate pe interacțiune și construirea colaborativă a conținutului educațional, care este în continuă dezvoltare. e-Learning-ul este procesul prin care utilizatorii asistați de formatori sau individual asimilează cunoștințe și deprinderi noi în  conformitate cu obiectivele propuse, utilizând metode de instruire specifice și conținuturi educaționale prezentate în format digital cu un grad mare de interactivitate. e-Learning-ul înglobează metode şi tehnici tradiţionale sau moderne şi folosind tehnologii IT, conduce utilizatorul la obţinerea unei experienţe în înţelegerea şi stăpânirea de cunoştinţe şi abilități într-un domeniu.

 • Cum să ai o experiență reușită de instruire online?

  1. Pentru a te loga apasă butonul Autentificare.
  2. Introdu numele de utilizator și parola pentru a accesa cabinetul personal sau loghează-te prin MPass cu semnătura electronică. 
  3. În cabinetul personal vei vedea o listă cu tematici de instruire ( Categorii de cursuri) pe care le poți accesa în dependență de subiectul care te interesează (după cum este setat pentru organizația din care faci parte). 
  4. Accesul la instruire poate fi stabilit în baza unui contract /accord/scrisoare între AGE și organizația din care faci parte.
  5. Permisiunea pentru a parcurge instruirea se oferă de către furnizorul instruirii după semnarea contractului /acordului/scrisorii oficiale. 
  6. Fiecare lecție este însoțită de un Test în scopul de a verifica nivelul de retentie a informației și pentru a te provoca la aplicarea cunoștințelor dobândite. 
  7. Testul este un pas obligatoriu. Un algoritm stabilit va calcula coeficientul de reușită, iar utilizatorul primește o notificare despre rezultat.

 • Profil

  Profil personal se accesează din meniul utilizatorului, care se află în partea dreapta sus. Apăsând cu șoricel în acest colț și în meniu apăsând Profil o să fiți redirecționat pe o pagină cu un grup de opțiuni: informația personală, cursuri na care sunteț înscris, mesajele din forum / blog, etc.

  Dacă faceți clic pe linkul Editați profilul, veți putea să modificați anumite informații, cum ar fi fusul orar corect, să adăugați un avatar, descrierea și, opțional, detalii suplimentare de contact. În mod normal, nu puteți schimba numele de utilizator și administratorul dvs. ar putea să fi restricționat și alte modificări.

  Când încărcați o imagine, ea va apărea în meniul de utilizatori după numele dvs. și, de asemenea, pe pagina dvs. de panou informaíonal.

 • Mesaje și notificări

  Platforma de învățământ vă poate notifica atunci când aveți mesaje noi de la profesor și de la alți participanți. Puteți primi notificări despre postări pe forumuri noi sau despre misiuni clasificate și multe altele.

  Puteți primi aceste alerte prin e-mail sau pop-up și puteți controla modul în care le primiți din Preferințe --> Preferințe mesaje din meniul utilizatorului.

  Dacă administratorul platformei de instruire a setat site-ul pentru aplicația mobilă, puteți primi și notificări pe telefonul dvs. mobil.

 • Cursurile mele

  Cum descoperiți cursurile depinde de modul în care administratorul a configurat site-ul.

  • Pagina principală a site-ului - unele site-uri afișează toate cursurile pe prima pagină și elevii fac clic pentru a se înscrie într-un curs. Când sunteți autentificat (ă), unele pagini de pe prima pagină pot afișa numai cursurile în care sunteți înscris (pentru a evita dezordinea și confuzia).
  • Panoul informativ (Dashboard) - aceasta este pagina dvs. personală pe care o puteți personaliza și vizualiza cursurile înscrise și sarcinile deosebite.

 • Panou informativ

  Panoul informativ este pagina personală a utilizatorului pe care el poate personaliza și vizualiza cursurile înscrise și sarcinile deosebite.