Ghidul utilizatorului MLearn
Contur secțiune
-
Bine ați venit pe platforma MLearn, portalul dedicat instruirii la distanță și dezvoltării profesionale. Acest ghid vă va ajuta să navigați ușor în pagină și să utilizați eficient toate funcționalitățile platformei, care oferă o modalitate de instruire accesibilă, comodă și eficientă pentru utilizatori.
Platforma permite utilizatorilor să învețe în ritmul lor, de la orice locație și în orice moment convenabil. Cursurile plasate de diferite instituții (secțiunea CURSURI din meniul principal) pot include lecții video, module interactive, teste de evaluare, forumuri de discuții și alte instrumente de învățare colaborativă. -
- Cursurile pe MLearn sunt plasate de diferite instituții (în bază de contract încheiat cu Agenția de Guvernare Electronică) și fiecare entitate își crează propriile cursuri de instruire destinate dezvoltării profesionale a angajaților. Cursurile pot fi cu acces autorizat sau cu acces liber.
- Pentru a beneficia de cursurile cu acces autorizat, este nevoie să vă autentificați în pagină, apăsând butonul „Conectare” din dreapta sus a ecranului. Pentru conectare aveți 2 modalități:
- folosiți cheița electronică pentru autentificare în MPass
- introduceți în câmpurile libere datele de acces (login și parolă) oferite de administratorul de curs.
- Permisiunea pentru a parcurge cursurile de instruire cu acces limitat se oferă de către furnizorul instruirii. În acest caz, vă rugăm să luați legătura cu furnizorul, instituția care administrează cursul și care vă poate ghida cum să beneficiați de instruire și cum să intrați în posesia certificatului.
- După conectarea în pagină, în cabinetul personal, categoria "Cursuri" veți vedea lista instituțiilor și tematicile de instruire (Categorii de cursuri) pe care le puteți selecta în dependență de subiectul care vă interesează.
- Cursurile pe MLearn sunt plasate de diferite instituții (în bază de contract încheiat cu Agenția de Guvernare Electronică) și fiecare entitate își crează propriile cursuri de instruire destinate dezvoltării profesionale a angajaților. Cursurile pot fi cu acces autorizat sau cu acces liber.
-
- Testarea este obligatorie, de regulă, după fiecare modul, în scopul verificării nivelului de cunoștințe acumulate la curs. Testul este un pas obligatoriu. Un algoritm stabilit de creatorul cursului va calcula coeficientul de reușită, iar utilizatorul primește o notificare despre rezultat.
- În urma susținerii testului final, majoritatea cursurilor oferă certificat de confirmare a cunoștințelor, dacă acesta a fost inclus de formator ca și etapă finală a cursului care a fost parcurs cu succes.
- Important! Certificatul care confirmă absolvirea cursului va fi generat persoanelor care s-au autentificat la curs cu semnătura electronică, au parcurs toate etapele cursului și au acumulat punctajul necesar. Respectiv, certificatele și alte acte confirmative privind absolvirea cursurilor vor fi eliberate doar utilizatorilor autentificați prin MPass.
- Testarea este obligatorie, de regulă, după fiecare modul, în scopul verificării nivelului de cunoștințe acumulate la curs. Testul este un pas obligatoriu. Un algoritm stabilit de creatorul cursului va calcula coeficientul de reușită, iar utilizatorul primește o notificare despre rezultat.
-
Profilul este cabinetul dvs. personal pe care îl puteți personaliza și vizualiza cursurile la care sunteți înscris. Profilul este disponibil și poate fi vizualizat după autentificare și se accesează în partea dreaptă sus, prezentat sub formă de inițiale ale utilizatorului (de la nume/prenume). Profilul oferă o serie de opțiuni: tablou de bord, cursuri la care sunteți înscris, informația personală, note, fișiere, rapoarte, contacte, mesaje și delogare din pagină.
Profilul personal poate fi editat, adăugând un avatar sau detalii suplimentare de contact. Atenție: administratorul de curs poate restricționa posibilitățile dvs de a modifica datele din profil (ex. numele de utilizator, adresa de e-mail).
-
MLearn vă poate notifica atunci când aveți mesaje noi de la formator sau de la alți participanți ai cursului.
Puteți primi aceste alerte prin e-mail și puteți selecta modul în care le primiți din categoria Preferințe --> Preferințe mesaje din meniul utilizatorului.
-
Pentru întrebări și precizări ce se referă la un anumit curs de instruire, vă rugăm să vă adresați la administratorul cursului din cadrul instituției furnizoare de curs.
Important! Fiecare instituție care plasează cursuri pe MLearn este responsabilă de calitatea și conformitatea cursurilor de instruire pe care le-a creat și pe care le administrează, având rol de administrator de curs.
Agenția de Guvernare Electronică, în calitate de posesor și deținător al platformei MLearn, poartă răspundere pentru calitatea și conținutul informațional al propriilor cursuri de instruire, disponibile aici.
Informații și detalii suplimentare cu privire la posibilitățile și condițiile de funcționare a platformei MLearn, pot fi consultate în subsolul paginii, la secțiunea „Întrebări frecvente” și „Termeni și condiții”.Pentru suport tehnic ce se referă la funcționalitățile platformei MLearn, apelați prin email echipa de suport: instruire@egov.md.
-
Termen
Descriere
Credențiale
Date de acces, informații unice pentru fiecare utilizator, necesare la autentificarea (conectarea) în platformă
Procesul de verificare a identității unui utilizator pentru a-i oferi acces autorizat la o platformă digitală, cum ar fi un site web, o aplicație sau un serviciu online
Interfață
Ecranul aplicației, platformei (ex. MLearn are o interafță care se deschide pe ecran atunci când accesăm mlearn.gov.md)
Meniu
Butoanele principale din cadrul interfeței care permit accesul către anumite zone ale platformei. Ex: meniul principal al MLearn conține butoanele: Despre, Cursuri și Ghid
Pictogramă
Desen/simbol sugestiv care reprezintă acțiunea ce poate fi realizată prin interacțiunea directă cu acea zonă a platformei
Modul
Componentă a platformei care permite accesul la anumită zonă a platformei (ex. un curs poate conține mai multe module)
Câmp
Un chenar sau un rând dintr-un formular editabil, în care poate fi completată informația solicitată
Browser
Aplicație folosită pentru navigarea pe Internet ex. Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox
Curs
asincron
Cursuri ce pot fi parcurse de către cursanți în ritmul propriu (pot accesa conținutul atunci când doresc, până la expirarea perioadei de vizibilitate)
Curs sincron
Cursuri la care instructorul și cursanții sunt conectați în același timp în platformă și interacționează în timp real
SCORM
Sharable Content Object Reference ModelStandard de reguli folosit pentru crearea cursurilor ce conțin materiale educaționale
Forum
Zonă a platformei care permite utilizatorilor să interacționeze între ei prin publicarea de întrebări și răspunsuri. Acestea sunt în prealabil verificate și aprobate de un administrator
Chat
Funcție ce permite comunicare în scris în timp real, între utilizatorii conectați
e-learning
Învățare online