Schița subiectului

 • Moodle este o platformă de învățare (e-Learning) dezvoltată pentru a ajuta formatorii să creeze cursuri online care să fie focusate pe interacțiune și construirea colaborativă a conținutului educațional, care este în continuă dezvoltare. e-Learning-ul este procesul prin care utilizatorii asistați de formatori sau individual asimilează cunoștințe și deprinderi noi în  conformitate cu obiectivele propuse, utilizând metode de instruire specifice și conținuturi educaționale prezentate în format digital cu un grad mare de interactivitate. e-Learning-ul înglobează metode şi tehnici tradiţionale sau moderne şi folosind tehnologii IT, conduce utilizatorul la obţinerea unei experienţe în înţelegerea şi stăpânirea de cunoştinţe şi abilități într-un domeniu.

 • Cum să ai o experiență reușită de instruire online?

  1. Pentru a te loga apasă butonul Autentificare.
  2. Introdu numele de utilizator și parola pentru a accesa cabinetul personal sau loghează-te prin MPass cu semnătura electronică. 
  3. În cabinetul personal vei vedea o listă cu tematici de instruire ( Categorii de cursuri) pe care le poți accesa în dependență de subiectul care te interesează (după cum este setat pentru organizația din care faci parte). 
  4. Accesul la instruire poate fi stabilit în baza unui contract /accord/scrisoare între AGE și organizația din care faci parte.
  5. Permisiunea pentru a parcurge instruirea se oferă de către furnizorul instruirii după semnarea contractului /acordului/scrisorii oficiale. 
  6. Fiecare lecție este însoțită de un Test în scopul de a verifica nivelul de retentie a informației și pentru a te provoca la aplicarea cunoștințelor dobândite. 
  7. Testul este un pas obligatoriu. Un algoritm stabilit va calcula coeficientul de reușită, iar utilizatorul primește o notificare despre rezultat.

 • Profil

  Profilul personal se accesează din meniul utilizatorului, care se află în partea dreapta sus și poate fi accesat printr-un singur click, după care veți fi redirecționat pe o pagină cu un grup de opțiuni: informația personală, cursuri la care sunteți înscris, mesajele din forum / blog, etc.

  Dacă faceți click pe link-ul Editați profilul, veți putea să modificați anumite informații, cum ar fi fusul orar corect, să adăugați un avatar, detalii suplimentare de contact.

  Administratorul poate restricționa posibilitățile dvs către modificările menționate (ex. numele de utilizator, adresa de e-mail).

 • Mesaje și notificări

  Platforma vă poate notifica atunci când aveți mesaje noi de la formator sau de la alți participanți ai cursului.

  Puteți primi aceste alerte prin e-mail și puteți controla modul în care le primiți din categoria Preferințe --> Preferințe mesaje din meniul utilizatorului.

 • Cum accesați cursurile?

  • Pagina principală a site-ului - platforma afișează lista instituțiilor care au stabili un parteneriat de colaborare cu Agenția de Guvernare Electronică pentru a parcurge sau a plasa cursuri de instruire la distanță. 
  • Panoul informativ (Dashboard) - aceasta este cabinetul dvs. personal pe care îl puteți personaliza și vizualiza cursurile la care sunteți înscris.

 • Autentificare

  authMoodle este o platformă online (e-Learning) și se accesează cu ajutorul unui browser web. Pentru a utiliza platforma Moodle, utilizatorii au nevoie de o conexiune activă la Internet și de un browser web instalat pe stația de lucru. Pentru a putea accesa informatii si materiale din platformă, utilizatorii trebuie mai intai să se înregistreze în sesiunea de lucru utilizând datele de acces individuale pe pagina: e-Learning.
  În continuare, Instituția Publică „Agenția de Guvernare Electronică” în calitate de posesor și deținător al Sistemului informațional „Platforma guvernamentală de instruire la distanță (e-Learning)” oferă posibilitatea de a accesa resursele aflate pe platforma Moodle și crearea unui cont pe această pagină.